Lübnan mutfağı İlkçağdan beri hepsi de birbirinden lezzetli çeşit çeşit yemekle zenginleşmiştir. Meze, fettuş, mütebbel, kibbe ve dolmalarıyla, bayram yemekleri ve tatlılarıyla, güneşin ve gönlün mutfağı olan şık ve zarif Lübnan mutfağında koca bir yaşama sanatı dile gelir.
Andrée Maalouf ve Karim Haïdar, yaklaşık yüz tarifle yeniden hatırlanan bu yemek kültürü mirasını gözlerimizin önüne seriyor: Domatesli kırmızı mercimek çorbası, kişnişli ahtapot salatası, baharatlı kuzulu pilâv, ayva reçelli hellim tava, kabak kibbe, araklı armut, güllü dondurma...
Yemek tutkunu bir kadının becerisi genç bir şefin yaratıcılığı ve yeteneğiyle buluşunca ortaya büyük Lübnan geleneğinden miras, yaşayan, samimi ve yaratıcı bir mutfak kültürü çıkıyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789750826122
Yayın Tarihi :2013-10-03
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Dünden Bugüne Lübnan Mutfağı
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :176
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :205 X 270
Emeği Geçenler :
Yazar   : Andre Maalouf
Yazar   : Karim Haidar
Yazar   : Andre Maalouf;Karim Haidar
Çevirmen   : Elif Gökteke
İlgili Eserler